Greppa gruppen med konferens i fjällen

På Enaforsholm Fjällgård konfererar ni i lugn och ro. Med Snasahögarna som fond och till bruset av Enans fors fattar ni de bästa besluten på er konferens.

Vi kan ta emot upp till 48 gäster i helpension i 2 – 4 bäddsrum. Ett par stugor är utrustade för självhushåll, men med möjlighet till middagspension. Våra konferensrum rymmer ett stort antal personer. Även mindre konferenser är hjärtligt välkomna.
I huvudbyggnaden finns toalett och dusch på rummen. I övriga byggnader delar du dessa faciliteter med andra.
Parkering med uttag för motorvärmare finns i anslutning till huvudbyggnaden.
Cyklar och kanadensare finns att hyra här på Enaforsholm.

Kontakta oss för frågor och bokning

På Enaforsholm Fjällgård konfererar ni i lugn och ro

I Bergstenssalen har ni er möteslokal och samvarorum på kvällen. Utrustad med pc projektor, bildduk, white board, blädderblock och braskamin. I salen ryms ca 35 personer sittande vid bord.

I huvudbyggnaden har vi åtta stycken tvåbäddsrum som år 2009 renoverades fint och påminner oss om fjällgårdens kulturella bakgrund. De övriga lokalerna är renoverade i samma stil och visar donatorn A.W. Bergstens möbler, tavlor och fotografier. I Akademiflygel renoverades rummen 2016. Med samtliga sex byggnader har vi 48 bäddar.

Vi bjuder gärna på en kort berättelse om Enaforsholm Fjällgårds verksamhet och historia. Övriga lösningar på aktiviteter diskuterar vi gärna med vår kunder.

Köket

I köket lagas väldigt god mat på älg-, nötkött och lammkött från egna djur. Kossor och får är uppfödda av Fjällbete i Undersåker och betar på Enaforsholm under sommaren. Vi köper fisk som fiskats hållbart eller är uppfödd i Jämtland. Våra grönsaksrätter lovordas av våra gäster. Ofta har vi några smakbitar och tillbehör från Jämtland eller andra småskaligt tillverkade livsmedel som ostar, marmelad och charkuteriprodukter.

Lunchen består av grönsaker samt en fisk- eller kötträtt. Kaffe ingår.

Trerätters middag serveras på eftermiddagen. Den kan inledas med en soppa eller grönsaksrätter sedan tar du för dig av en varmrätt med sås och andra tillbehör. Till sist någon av våra hemlagade desserter. Särskilda menyönskemål kan förändra priset. I matsalarna ryms 70 personer.

Resa

Det är lätt att resa på konferens till Enaforsholm Fjällgård med tåg, bil, buss eller flyg.

Vägen hit

650 m från Enaforsholm finns Enafors tågstation. Till Vaernes (Trondheims flygplats) är det 90 km och för de som reser med bil är det 350 m från E14.

Priser (med moms), 2017

Måltider och 1 övernattning med logi i 2-bäddsrum

Fika, lunch, fika, middag. Frukost, fika, lunch.

 • 1 540 sek/person (1 312 sek utan moms)
 • Konferenslokal: 1 850 kr/dag (1 480 kr utan moms)
 • Sängarna är bäddade och städning ingår i priset.

Ett bra resealternativ är att åka tåg till Enafors station.

Aktiviteter – några förslag (med reservation för säsongsvariation)

 • Visning av Enaforsholms Fjällträdgård och Pinetum (barrträd)
 • Guidad rundtur till fler sevärdheter på Enaforsholm
 • Bildvisning fjällflora
 • Bastu och badtunna
 • Turskidåkning eller vandring på snöskor
 • Thailändsk traditionell massage
 • Vada över Enan
 • Besök Ånnsjöns fågelskyddsområde och fågelstation
 • Se utställning om täljsten i Handöl
 • Samarbetsövning (eller tävling)

Fråga gärna mer om aktiviteter. Flera av exemplen kostar extra medan andra genomförs utan extra kostnad.

Omgivningen präglas sommartid av älven Enan som omsluter holmen. Enaforsen alldeles invid fjällgården är sista vattenfallet i Enan. I kanjonklippan finns Drömmarnas grotta som du kan besöka. Från matsalen, glasverandan, ser du ut över Enaforsholms Fjällträdgård med anor från 1940-talet. I söder syns Storsnasen tydligt med Silverfallet som vackert faller genom ravinen och in i skogen. På Enaforsholm finns fina öppna gräsytor, betesmark och skog. Utmed Enans strand löper en naturstig som är 1,4 km. Innanför naturstigen en samling ytor med främmande barrträd – ett s.k. Pinetum.

Välkommen till Enaforsholm

 

skugga
Facebook News