Hemlagad mat och utvalda drycker

Hos oss kan ni njuta av hemlagad mat med lokal prägel och noga utvalda drycker. Ta drinken på vår nybyggda veranda, njut av kaffet i A.W. Bergstens tidstypiska salong. Kom ihåg att förboka. Och missa inte vårt fantastiska julbord.

Kontakta oss för frågor och bokning

Helpension

Boka gärna måltider dagen före. Senast kl 13.00 samma dag när det gäller middag.

I helpension ingår logi samt följande måltider: frukost, lunchpaket och middag.

Fjällpension

Frukost: Buffé med gröt, filmjölk, müsli, bröd, ägg, köttpålägg, ost, grönsaker.

Lunchpaket: Gästerna gör sitt eget lunchpaket vid frukost. Ta med termos och mugg till lunchpaket samt ev. en låda för smörgåsar (vi tillhandahåller en plastpåse för lunchpaketet). Vi fyller termosen med hett vatten och från frukostbuffén så kan du ta med bl.a. kaffepulver eller tepåse. Lämna termosen (utan koppen) i serveringssalen kvällen innan eller ta med termosen (utan koppen) till frukost.

Middag: Bufféservering grönsaksbord, varmrätt, dryck, dessert och kaffe.

Vänligen meddela i god tid om du kräver vegetarisk kost, har några allergier eller är intolerant mot något livsmedel. Är du vegetarian så är det intressant för oss att veta om du räknar dig till pescetarianerna – de som äter fiskkött och skaldjur? Är du osäker på vad måltiden innehåller för livsmedel så kan du fråga oss om allergener.

I köket lagas god mat på älg-, nötkött och lammkött från egna djur. Kossor och får är uppfödda av Fjällbete i Undersåker och betar på Enaforsholm under sommaren. Vi köper i första hand fisk som fiskats hållbart eller är uppfödd i Jämtland (tex röding, gråsej, torsk). Våra grönsaksrätter lovordas av våra gäster. Ofta har vi några smakbitar och tillbehör från Jämtland eller andra småskaligt tillverkade livsmedel som ostar, marmelad och charkuteriprodukter. Vi strävar efter att öka andelen lokalproducerade livsmedel samt väljer gärna produkter som rättvisemärkta, ekologiska, KRAV-märkta eller kvalificerade för annan hållbarhetsmärkning.

Trerätters middag serveras på eftermiddagen. Den kan inledas med en soppa eller grönsaksrätter sedan tar du för dig av en varmrätt med sås och andra tillbehör. Till sist någon av våra hemlagade desserter. I matsalarna ryms 70 personer.

Som framgår här ovanför utgörs lunchmaten av ett lunchpaket. Lunch kan beställas av sällskap om 10 personer eller fler. I samband med kurser och konferenser kan lunchpaketet ersättas med lunch på glasverandan.

Priser på enstaka måltider

Lunchpaket     80 kr (kan beställas av de som bokat frukost)

Middag           390 kr

Frukost           90 kr

(Middag m grönsaksbuffé och dessert: 390 kr/person. Middag julafton, påskafton, påskdagen: 490 kr/person)

Rabatt. Matpension dvs. frukost, lunchpaket och middag kostar 510 kr/person och dag (för den som vill komplettera sitt självhushåll med måltider i huvudbyggnaden). Julafton, nyårsafton, påskafton och påskdagen: 610 kr/person.

Ungdom 13-16 år 20 % rabatt på priset för kost och logi.

Barn 4-12 år 50 % rabatt.

Barn yngre än 4 år 100 % rabatt. Ungdoms- och barnrabatterna gäller även helpension.

Tider

Middag serveras kl. 18.00-19.00

Frukost kl. 08.00-09.00

skugga
Facebook News