Målarkurs i fjällen med professionell akvarellkonstnär från Uppsala

Välkommen till en målarkurs där det inte finns några krav eller måsten på förkunskap. 4 dagar med späckat program där vi börjar med att gå igenom grunderna med material, nyanser, komposition & akvarellteknik. Följande dagar väljer vi beroende på vädret om vi målar inom- eller utomhus, tekniker utforskas och ni får uppdrag att måla summariskt & förenklat eller detaljrikt. Ni får träna på att måla ur minnet, kunskap att improvisera, använda abstraktioner och så mycket mer!

Målarkurs med kursledare är planerade under 2019 – anmäl ditt intresse redan nu!

Fakta

Du har förmodligen inte hört talas om Bergsten men det är personen som köpte Enaforsholm 1908. Grosshandlare Bergsten gjorde om bebyggelsen från ett mindre sågverk till en mindre herrgård som fick bli bas för hobbykonstnären och fotografen Bergsten. Hundar, jakt och fiske var andra stora intressen för Bergsten som vistades under stor del av året på Enaforsholm. Bergstens 50 oljemålningar hänger i flera av byggnaderna på fjällgården och hans fotografier finns i mindre tavlor och album. Troligen deltog han tidigt i en Målarkurs. När du kommer till Enaforsholm känner du strax som Bergsten – att du vill avbilda en känsla eller något konkret.
1. Program
Fyra dagar med späckat program där vi börjar med att gå igenom grunderna med material, nyanser, komposition & akvarellteknik. Varje dag delas upp i för- och eftermiddagspass och bryts av med en god och reko lunch. I slutet av dagen görs en sammanfattning där det finns plats för tankar, frågor och fördjupningar. Gemensam middag för vidare diskussioner & trevliga samtal.
2. Fjällpension (helpension)
I helpension ingår logi & stor frukostbuffé, lunchpaket (ta med termos) och trerätters middag på buffé eller serverad vid bordet. Vänligen meddela i god tid om du önskar vegetarisk kost, har några allergier eller är intolerant mot något livsmedel. Är du vegetarian så är det intressant för oss att veta om du räknar dig till pescetarianerna – de som äter fiskkött och skaldjur? Är du osäker på vad måltiden innehåller för livsmedel så kan du fråga oss om allergener. Livsmedel och kött: Vi använder eget nötkött och lammkött som har betat på gården samt lokalt älgkött. När vi serverar fisk så är det rödingfilé eller fisk från vår nära Norska kust. Vi strävar efter att laga reko mat som både gör bra för dig som äter den samtidigt som den är sjysst mot den som producerar den – oavsett om det är lokalt, Svenskt eller från övriga världen som vårt rättvisemärkta kaffe.
3. Transport
Resan till Enaforsholm kan göras med tåg till Enafors station eller med bil. Flyg till Trondheim (90 km) eller Östersund (150 km).
4. Datum och pris
Kommer inom kort. Maila din intresseanmälan till: info@enaforsholm.se. Eller ring: 0647-730 26, 070-527 30 26.