Besök Enaforsholms naturpark

Enaforsholm Fjällgård ligger fantastiskt vackert och erbjuder redan idag en riktigt bra dagsaktivitet i Årefjällen. Vår vision är att skapa en omtyckt naturpark öppen för alla hela sommaren. Idag betar får på holmen och vi har kaniner, grisar samt fjällkor. Vi erbjuder fika, grillplatser och vackra vandringsstigar. Vårt mål är att kunna erbjuda en äventyrsbana helt byggd av träd från Enaforsholm. Här ska finnas äventyrsstigar för barnfamiljer, kålbullekorgar där ni själva kan göra lunch vid en av många grillplatser.

Aktivitet för familjen i Årefjällen

Området runt Enaforsholm är redan idag magiskt, med en mysig stig som slingrar sig ut runt holmen, en myr med rikt fågelliv och flera unika trädarter. Genom att lägga till flera aktiviteter för speciellt barnfamiljer hoppas vi kunna erbjuda ett av Årefjällens bästa platser för en riktigt rolig dagsaktivitet.

Hälsa på våra djur

Kom till oss och hälsa på fåren som betar på holmen. Mata våra gulliga kaninungar och hälsa på grisarna. Vår fjällko har i sommar en kalv som är väldigt gullig att titta på. I år har vi även en ugglefamilj som har ett bo precis vid infarten till Enafors - väldigt spännande!
Det är perfekt att ta tåget från Åre till oss men det går även att komma hit med bil. Se ut över vattenfallet, besök drömmarnas grotta och bada på stranden. Fiskespön, kanoter och båt med flytvästar finns att hyra för 300 kr/dag.

Fika, middag och solaltan

I sommar har vi öppet dagligen från 13.00-20.00. Då finns det glass, våfflor, fika och bar med fullständiga rättigheter. Till middag serveras alltid en vällagad och mycket smakrik mat i ordentliga portioner - precis som det ska vara efter en dag med fjälluft.

Naturparken

Enaforsholm hade tidigare ett sågverk som användes flitigt då det var högvatten. Vi har nu investerat i ett mobilt sågverk som vi kommer att använda för att skapa äventyrsbanor, grillplatser och vindskydd i naturparken. Vi kommer även att satsa på mer att odla växter som går att äta, det kommer finnas ett trädgårdsland med mängder av rabarber, jordgubbar och annat gott för våra gäster. Vi kommer även att sälja picknickkorgar med kålbullar som ni själva kan grilla ute på holmen. Vår parkkarta inför skapandet av naturparken hittar ni här.