Fiska öring på Enaforsholm

Vi säljer fiskekort för Enan , Handölan, Ingolvån samt tjärnar och strömmar upp till E14. Vi säljer även fiskekort för Ånnsjöns kortfiskeområde.

Fiske på Enaforsholm i Jämtland

Fjällälven Enan ringlar sig runt Enaforsholm Fjällgård och här har du möjlighet att fiska kilos öringar endast några meter från dörren.

Fiska i början på juni

Vid fiskepremiären i början på juni är fisket extra bra. Precis när vårfloden börjar att sjunka undan kommer nämligen öringen upp till forsen från Ånnsjön.
Då ska ni fiska precis nedanför forsen och glöm inte bort att prova Lillån som grenar sig precis innan vattenfallet - där kan det finnas riktigt fin öring.

Bra fiske i juli och augusti

Sommaren bjuder alltid på bra fiske. Våra gäster och lokala fiskare får ofta napp och vi kan även tillaga er fångst till middag. Enafors är en bra fiskesemester för dig som vill lära dig att fiska.

Här har vi gjort i ordning bra platser för flugfiske och har du vadarställ är det en perfekt start att börja fiska direkt ute i forsen. Fisken nappar när det regnar men vill du inte bli blöt rekommenderar vi att du står och fiskar i drömmarnas grotta som ligger precis nedanför fallet.

Hyra fiskebåt och flugfiskespö

Ett av de bästa fiskeplatserna i Jämtland tycker vi är runt Enafors. Men det är även riktigt bra fiske längre ned i Enan och även där Enan möter Handölan. Passa på att uforska hela Enan genom att hyra vår fiskebåt. Det är en vanlig roddbåt men med lite extra fiskelycka. För er som vill lära er att flugfiska har vi flugfiskespön att hyra och flugor finns att köpa.

Boka fiskeguide

Hitta till dom bästa fiskeplatserna och ha en härlig dag tillsammans med vår lokala fiskeguide. Bokas på www.fjellguide.se eller ring 0702983891.