Fiska öring på Enaforsholm

Vi säljer fiskekort för Enan , Handölan, Ingolvån samt tjärnar och strömmar upp till E14. Vi säljer även fiskekort för Ånnsjöns kortfiskeområde.

Flugfiskekurs för tjejer 2-4 juli på Enaforsholm

När natten är som ljusast, snön har smällt undan och solen värmer börjar insekterna kläcka. Många tycker det är jobbigt men för en del av oss är det årets bäst tid. Äntligen är flugfiskets högtid här! Marie Lagerkvist är fiskenörden som kan läsa naturen, har koll på varje detalj i kasttekniken och har ett aldrig sinande engagemang för flugfiske. Under den här helgen kommer hon lära dig kastteknik, vilka flugor du använder när, hur du läser vattnet och kanske delar hon några av sina bästa recept när du väl ska tillaga din fisk. Marie har dessutom varit med och tagit EM-Guld för det svenska damlandslaget i flugfiske!
Läs mer och boka här

Boka egen fiskeguide

Hitta till dom bästa fiskeplatserna och ha en härlig dag tillsammans med lokal fiskeguide. Boka med Malte Sjödin 070-530 03 97 eller Sofie Werner 070-525 40 33

Fjällälven Enan ringlar sig runt Enaforsholm Fjällgård och här har du möjlighet att fiska kilos öringar endast några meter från dörren.

Fiska i början på juni

Vid fiskepremiären i början på juni är fisket extra bra. Precis när vårfloden börjar att sjunka undan kommer nämligen öringen upp till forsen från Ånnsjön.
Då ska ni fiska precis nedanför forsen och glöm inte bort att prova Lillån som grenar sig precis innan vattenfallet - där kan det finnas riktigt fin öring.

Bra fiske i juli och augusti

Sommaren bjuder alltid på bra fiske. Våra gäster och lokala fiskare får ofta napp och vi kan även tillaga er fångst till middag. Enafors är en bra fiskesemester för dig som vill lära dig att fiska.

Här har vi gjort i ordning bra platser för flugfiske och har du vadarställ är det en perfekt start att börja fiska direkt ute i forsen. Fisken nappar när det regnar men vill du inte bli blöt rekommenderar vi att du står och fiskar i drömmarnas grotta som ligger precis nedanför fallet.

Hyra fiskebåt och flugfiskespö

Ett av de bästa fiskeplatserna i Jämtland tycker vi är runt Enafors. Men det är även riktigt bra fiske längre ned i Enan och även där Enan möter Handölan. Passa på att uforska hela Enan genom att hyra vår fiskebåt. Det är en vanlig roddbåt men med lite extra fiskelycka. För er som vill lära er att flugfiska har vi flugfiskespön att hyra och flugor finns att köpa.