Nära till skidåkning

Här är det nära till alpin skidåkning i Storlien (2 mil) och Åre (4 mil), välj själv vilken utmaning ni är sugna på för dagen. Vårat hemmafjäll Storsnasen erbjuder dessutom väldigt bra topptursskidåkning

Här på Enaforsholm Fjällgård är det alltid nära till riktigt bra skidåkning

Skidåkning i Åre

Åka skidor i Åre

Skidåkningen i Åre med 100 nedfarter och 42 liftar är storslagen. Här finns det riktigt bra skidåkning både för nybörjaren och den erfarne skidåkaren. Roliga barnområden finns både i Åre Björnen, Rödkullen samt i Duved. Utbudet av backrestauranger är stort och i Åre by finns flera butiker, mataffärer samt fik. Tempot är ofta högt i Åre och efter en dag där är det alltid skönt att komma "hem" till Enaforsholm Fjällgård.

Åka skidor i Storlien

Storlien är ett avkopplande alternativ till fartfyllda Åre. Här är liftköerna kortare och det finns mer plats i skidbackarna. Preparerade längd och turspår. Trots att Storlien hamnar lite i skymundan av Åre erbjuder fjällanläggningen riktigt bra skidåkning. Här kan ni hitta orörda pister även på eftermiddagarna. Tåget går dessutom väldigt bra tider till Storlien till och från oss så bilen kan ni lämna hemma.

Topptursskidåkning

På vårvintern samlas topptursfantasterna vid Storulvån för att bestiga Getryggen eller någon av Snasahögarna. Vårat hemmafjäll Storsnasen som tornar upp sig bakom Enaforsholm erbjuder bland den bästa topptursåkningen. Våra favoriter är en topptur på västra eller östra sidan av Snasahögarna beroende på hur vindarna har blåst.
Norra sidan är väldigt lavinfarlig så där rekommenderas endast åkning med guide.
Kontakta med fördel Summit guides för guide. summitguides.se eller maila:  info@summitguides.se